Vishandelaar Huizen vist reclameborden uit water

Vispaviljoen in Bunschoten © Google Streetview

Vishandel Bunschoten in Huizen is benieuw wie er vandoor is gegaan met de billboards die langs de Stichtseweg in Blaricum stonden. Hoewel er geen sprake is van een halsmisdrijf en de schade meevalt is het wel vervelend. Dat schrijft de Gooi en Eembode.

De vishandel adverteert een paar keer per jaar met billboards langs de weg. Vooral de feestdagen lenen zich uitstekend voor een reclamecampagne. Vier borden werden langs de Stichtseweg neergezet, maandag waren ze opeens verdwenen.

Jan Kroon, medewerker bij de vishandel, ging met de auto op zoek naar de borden. Hij vond ze tot zijn verrassing terug in de brede sloot langs de weg. Met een hark viste hij de kunststofborden uit de sloot en hing ze na een schoonmaakbeurt weer terug op de plekken waarvoor de vishandel een vergunning had gekregen.

Hoewel alles weer is opgelost zit Kroon het toch niet lekker. Hij vraagt zich af wie er met de borden vandoor is gegaan. Het komt voor dat de borden gedraaid worden zodat ze vanaf de weg niet zichtbaar zijn, maar daarvoor wordt regelmatig gecontroleerd. Dat reclameborden van de lantaarnpaal slopen hebben ze bij viswinkel nog nooit gezien.

Omdat de vernieling plaatsvond in een moeilijke periode voor de vishandel wil Kroon toch graag weten wie de borden heeft weggehaald. De persoon die opheldering kan geven wordt beloond met een visschotel.

Bron: https://www.ad.nl/het-gooi/vishandelaar-huizen-vist-reclameborden-uit-water~abd2b359/